Skirejser / Skiferie Polen - Szklarska Poreba

Szklarska Poreba er smukt beliggende i det sydlige Polen, tæt ved grænsen til Tjekkiet og køreturen derned er derfor ikke så lang.

 

Godt for begyndere og langrendsløbere
Området er primært et begynderområde, men omkring isærJakuszyce er området fremragende til langrends entusiaster. Er man til alpint, er der væsentlig mere at byde på i Tjekkiet og Slovakiet.

 

Bjerget går op til 1361 meter og der er i alt 6 piste til alpint ski. 3 blå, 2 røde og 1 sort. Pistene strækker sig i alt over ca. 11 km. Flere af pistene har snekanoner og der findes aftenski frem til kl. 22.00.

 

Turistby, langrend og skihygge
Byen er opbygget som turistby, med små butikker, cafeer og restauranter. Byen har et nogenlunde afterski miljø.

 

Der er gode muligheder for aktiviteter i området. Man kan tage til tjekkiske Harrachov på den anden side af bjerget og stå på ski, tage en tur til Prag eller Liberec, eller blive på den polske side og køre til den hyggelig by Jelenia Gora, hvor der kan shoppes og hvor der findes mange hypermarkets og restauranter.

 

Szklarska Poreba er for begyndere, langrendsløbere og hyggeskiløbere, som gerne vil have en større turistby tæt ved pistene. Man skal med taxa ud til det alpine skiområde og man kan tage bus eller tog op til Jakuszyce, hvis man er til langrend. Det koster ca. 25 kr. i timen at parkere med egen bil, ude ved skisportsområdet.

 

Lave leveomkostninger
Leveomkostningerne er fortsat lave i Polen og man kan spise på restauranter for ca. 50 kr.

 


SkifaktaPiste km i alt 10 km
Højde 1361 m
Snekanoner Ja, 8 km
Blå 6 km
Røde 2 km
Sorte 2 km
Freeride Nej
Snowpark Nej
Børneland Ja
Liftsystem Moderat
Antal lifte 7 stk
Liftkapacitet (pers/time) 10.000
Langrend Ja - 100 km
Km fra Padborg 727 km
Km fra Rostock 515 Km
Sæson 15.12-31.03
------------

Vores fra priser

Fra 2000 inkl. halvpension
Bus
Fra 2500inkl. halvpension
Fra 3500inkl. halvpension